dimarts, 19 de juny del 2007

Últimes recomanacions: la Via Augusta

Hi ha poques coses a la tele que valga la pena veure. Una d'elles és la sèrie catalana La Via Augusta, que va despertar molta expectativa al començament, sobre tot entre companys de clàssiques, però que ha anat perdent interés, em sembla. Jo no he tingut ocassió de seguir-la, malgrat que el govern valencià finalment va decidir amb sentit comú no privar-nos als valencians de la TV3. Dijous passat vaig veure el capítol VII Vetes i fills, és a dir, que m'he perdut la meitat de la sèrie, però tractaré de no perdre'm els darrers cinc que falten.

Si encara no la coneixeu, vos pose en situació: els 12 capítols conten la vida de una familia patricia que viu a Tarraco. Estem al segle 1er a.C., durant la visita propagandística de Juli César a Hispania amb motiu de la construcció de la famosa Via Augusta. L'atenció de la història es centra en la familia del metge que el cuida. És a dir, es tracta bàsicament de personatges anòmins que viuen els eterns i qüotidians problemes de les relacions humanes, com ara l'afany de poder, l'egoïsme, l'engay, l'abús vers els dèbils, la gelosía, etc. Però no són tots dolents, hi ha personatges amb principis de justícia, joves enamorats, mares patidores, etc.
No té res a veure amb l'emocionant superproducció Roma. És una sèrie més cassolana amb pocs mitjos, molt més senzilla. Hi ha pocs personatges, menys intriga, de ritme més lent i cap efecte especial, però l'escenografía i l'ambientaciò en general són correctes i els actors no ho fan gens malament. Hi ha alguns errors de precisió històrico-cultural, però aquets no lleven mèrit a la sèrie. Com reconeixen altres amics, té cert interés didàctic, doncs pot servir per difondre i conèixer millor la societat romana.
Molt entretingut és el documental que seguix, A la romana, que presenta de manera prou interessant i clara alguns aspectes de la cultura romana tractats en el capítol corresponent.



Aixina que, si no teniu una altra cosa millor que fer dijous per la nit, xiquets, deixeu el messenger i aneu agafant idees per a preparar l'escenografia del vostre teatret amb el que triomfareu l'any que ve!. Ara també podeu anar veient els capítols anteriors en la web oficial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada