dissabte, 10 de gener del 2009

Concurs Odisea 2009

Comencem l'any amb bones noticies: s'ha convocat el concurs Odisea 2009. Preparats per l'aventura?
Es tracta d'un concurs sobre coneixements de cultura clásica via Internet. En la primera fase competixen alumnes del país valencià. Al llarg d'una setmana van surtint cada dia preguntes de temes diversos sobre mitología, vida quotidiana, llatí, etc., i la puntuació obtinguda del dia anterior amb la classificació general. Els guanyadors competixen després amb els finalistes del mateix concurs que es realitza paral·lelament a Galicia. Les bases están en la web culturaclasica.net.
L'any passat el Cotes Baixes va tindre representació en la final valenciana. Afrodita i Lucynthia van competir "a mort" i van aconseguir emocionar-nos a tots fins l'últim moment.


Enguany hi ha més premis:
  • Tres primers premis de 100 euros per als tres primers equips classificats.
  • Tres segons premis de 50 euros per als tres següents.
  • Quatre premis de 25 euros per als quatre equips següents.
  • Primer equip classificat en la fase nacional: 400 euros.

L'èxit de l'edició anterior fa preveure major participació enguany i, per lo tant, més dificultat d'estar entre els finalistes. Amb tot, a banda dels premis, l'experiència de l'any passat ens diu que el més interessant del concurs no és tant la part competitiva, val a dir el repte de posar a prova els coneixements del món antic i les habilitats internautes. El que més compta a la fi i el que més s'apren d'aquest concurs és la importància i la necesitat de treball en equip.

El plaç d'inscripció comença el proper dilluns dia 12, així que ja podeu fer els equips (no més de tres persones) i buscar un nom de grup amb el que identificar-se, a ser possible de temàtica grega o llatina, clar.

Només em resta ací agraïr als qui fan possible aquest concurs, promotors i col·laboradors, pels seus inestimables esforços: les seccions de la SEEC de Castelló, València i Galicia, Prósopon-Sagunt i l'associació Ludere et discere.
Sort a tots!

1 comentari:

  1. Holaaa Santi! te he invitado en mi blog al meme que me ha dejado Pedro.

    - Subir la imagen del meme e incluir la fuente.
    - Subir las reglas
    - Compartir 3 cosas que nunca haya hecho, pero que me gustaría hacer.
    - Compartir 3 cosas que nunca haya hecho y que nunca haría.
    - Elegir a 3 personas para que continúen el meme.
    - Avisarles dejando un comentario en su blog.

    ResponElimina