dimarts, 15 de juny del 2010

Grec I 2009-10: les primeres 150 hores

Aquesta és, segurament, l'entrada del blog més esperada per molts de vosaltres, xiquetes i xiquets meus de Grec I. La publique el més prompte que puc, per a tranquilitzar-vos.

I vaig al grà: a l'ΑΙΓΙΑΛΟΣ virtual trobareu les solucions de l'examen de hui i les NOTES.
Els que tenen l'última avaluació suspesa, dissortadament, haurán de fer l'examen de recuperació de demà, seguint els nostres criteris de l'avaluació continua (tot i que la mitja final siga de cinc).
La resta pot presentar-ser per pujar nota.

Deixeu-me, però, que faça també balanç del curs:
Enguany començarem amb un grup prou nombrós d'alumnes. Les primeres impressions ja em deien que alguna cosa passaria. I efectivament, només començada la segona avaluació es van despenjar definitivament quatre persones que s'havien donat compte d'haver triat una opció equivocada. Alguns altres continuaren, tot i haver perdut també el fil, potser amb l'esperança de pergar-li la volta al marcador, cosa que no ha succeït. La resta ha seguit el ritme, encara que ja una miqueta cansats, sobre tot cap a la fi. Com sovint, el treball constant ha estat la clau per poder arribar sense esforços innecessaris d'última hora.
El temari s'ha cobert millor que altres anys i hem tingut temps per fer també alguna altra activitat. A banda d'entrar en contacte amb la llengua grega i conèixer alguns aspectes de la seua cultura, hem potenciat l'ús de les noves tecnologies. De les coses que n'estic més content és dels treballs etimològics penjats al ΜΙΚΡΟΣ ΑΙΓΙΑΛΟΣ. Es tractava de fer una cosa xicoteta, però amb bon gust, cosa que ha entés la majoria.
L'ús dels exercicis i resums de gramàtica ha estat desigual. Alguns pocs ho han aprofitat, a d'altres no els han fet falta o així ho han cregut.
El que pitjor ha funcionat han segut les traduccions col·laboratives de la wikipaideia. Només un parell de persones han participat de tant en tant voluntàriament i el treball en equip no sempre ha donat fruïts. Només cal veure la darrera traducció (la qual, per cert, va servir per a l'examen de hui!), i en la que només ha participat, perquè li tocava, una persona.
Per lo demés, l'ambient de classe ha estat correcte i tots els supervivents han mostrat interés i atenció al llarg del curs. Llàstima que no haja pogut fer-vos funcionar com a un únic grup integrant els de 1er A i els de 1er B.

Ἀρχὴ ἥμισι παντόϛ, que deia el poeta Hesíode, és a dir, "el començament és la meitat del tot". Ara que esteu a mitat doncs del camí cal descansar per reprendre forces i, sobre tot, reflexionar del que hem fet i del que volem seguir fent.
Vos puc donar el mateix consell que em va donar a mi una volta el meu professor de Grec, qui ens deia sovint que allò més dificil en grec són les primeres cinc mil hores. Després és fa ja tot més senzill :)
Tant de bò puga comptar amb la majoria de vosaltres el proper curs, bé en Grec II, bé en Referents clàssics, per anar completant eixes cinc mil hores.

Gràcies a tos per la paciència.
Fins la propera.

2 comentaris:

  1. No es la nota que quiero tener, tampoco es mi nota más alta, de hecho es la más baja, pero es cierto que me he confiado bastante y supongo que es lo que me merezco.

    Buen verano :)
    MIREIA GARCÍA.

    ResponElimina
  2. He de reconocer que esta última evaluación no he hecho gran cosa. En clase he atendido, pero no lo suficiente. Creo que me merezco la nota que me has puesto y tengo suerte de haber sacado un 9 en la primera evaluación.
    En segundo prometo atender más! :D

    PD.: Hay que ser realistas y estoy contenta de haberme merecido la nota, ahora es mi culpa que sea asi de bajita :D

    Soy
    Diana :)





    Saludoooos :D

    ResponElimina